Shakes & Fidget - The Game - Supportforum  

Vissza   Shakes & Fidget - The Game - Supportforum > Közösség > Történetek, sztorik, versek

Történetek, sztorik, versek Itt szabadon engedhetitek a fantáziátokat és/vagy megmutathatjátok a költői vénátokat

Válaszol
 
Téma eszközök Megjelenítési módok
  #1  
Régi 2011-10-29, 21:28
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Cool Időjáró

egy kis történet... ez még csak az 1. fejezet eleje... csak kíváncsi vagyok... milyen más szeme szerint :::
IDŐJÁRÓ

1.fejezet: A csalás

Las Vegasban 2340-ben is a fogadás játsza a legnagyobb szerepet. Casinók, pókerpárbajok, lézerbox, iontenisz, jeges lóversenyek STB... Csak egy dolog változott a 2210-es ion-forradalom óta: súlyos napkitörések következtek be, ami fél Észak-Amerikában az energiát mind az emberekben, mind a gépekben minimálisra csökkentette. Az egész bolygó retteg a napkitörések óta, hogy megint visszatér az a majdnem 100 évig tartó energianélküliség. És ha bár most úgy néz ki, hogy az energiát pótolni lehet a magma-foszfáttal, amit az ionból szűrtek ki, hát, az ember félelme néhány rosszakarónak megfizethetetlen kincs.
Ronald Wictry az egyike ezeknek az előzőleg megemlített embereknek, aki az Energetika- és Ionvadászat nevű céget alapította még a forradalom előtt. És tudom, most sokan kérdeznétek, hogy miért tört ki a forradalom, ezért két szóval elmagyarázom: Wictry hatalomvágya.
És most, hogy elmondtam, hogy mi történt az ion-felkelés után, lépjünk be a Dielnetron lézerbox kapuján...

-Hölgyeim és uraim, a következő mérkőzésben a sarkon született: Minotika, a Ritikon által gyártott lézerkesztyűvel, és az eddig veretlen: Ghosty, a Dolmiként ismert lézerkesztyűben. ÉÉÉs kezdetét veszi a küzdelem! Minotika egy balossal hárítja Ghosty jobb felütését. A lézerkesztyű leesett Minotika kezéről! ÉÉÉÉs Ghosty egy lábfogó fogással leégeti a nadrágot Minotika lábáról. Jujj, ezt remélem nem sok gyenge idegzetű látta. A bíró leállítja a menetet, és Ghoty-t kizárja csalásért.

Ha jól sejtem ez nagyon fájt Minotikának, de a több, mint 10.000 néző közül csupán 300 fújolja Ghosty-t.A többiek éljenzik a szabálytalanságáért. Mindenki Minotika ellenfelére fogadott, így az a kb. másfél millió Dollár a Dielnetron stadion igazgatójára szállt, a huszonéves Diel Rosslin-ra. 6 órával később a híradóban: -Megerősített információból tudjuk, hogy a bajnoknak jelölt Ghosty-t a Dielnetron Stadion igazgatója bérelte fel, hogy veszítsen. A rendőrség üldözi azt az embert, aki nagy lehetőséget jelentett a világ számára, azt, aki feltalálta a lézerboxot, az ember, aki megmenthette volna a világot a közelgő napkitörésektöl, most azt az embert körözi a rendőrség csalás vádjával.
Válaszol idézettel
  #2  
Régi 2011-10-30, 13:22
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Alapbeállítás 1. fejezet vége:

Diel menekült, mint a tigris, melyet ketrecbe akarnak zárni, s közben e gondolatok játszottak fejében: Ez lehetetlen! Nem én fizettem le, egyáltalán honnan jött ez az ötlete a zsaruknak??? Örökké bánni fogom, hogy híres igazgató vagyok?? Na nem, azért nem. Talán a több száz éves Wictry, aki akarja a napkitöréseket?! Hát csak ő lehetett, hisz én megállíthatnám, sőt megelőzhetném az újabb energiaválságot! A magma-foszfátot csak ő tudja előállítani, tehát neki jó lenne.
Gondolatai közben azt sem vette észre, hogy már legalább 3 utcányit menekült.A rendőrök még mindig ott loholnak mögötte, ez lehetetlen, hogy még nem kapták el. Felugrott egy fekete tűzlépcsőre, és feltörve a kódot bement egy lakásba.
- Elvesztettük, sehol nem látjuk, a nyomjelzőt is elveszítettük-jelentette a főnökének az egyik rendőr.
-Ostobák, hogy lehet egy gyalogosan futó embert elveszíteni?! Ha Hidrokopterrel ment volna azt mondanám, hogy legközelebb, de hogy nem lehet elkapni egy gyalogost hidroautókkal, és turbomotorral?-mérgelődött az ezredes.

Diel látta, amint az üldözői világítanak minden felé, és mérgelődnek. Az enyhén borostás fekete, kissé hosszabb hajú zöld szemű férfi megdöbbent, hogy milyen könnyű volt elmenekülnie, és feltörni a kódot, de ebben a pillanatban nagyon meglepett tekintetet produkált, amint a lakóház tulajdonosa ionfuturizált pisztolyt tartott rá.A fegyveres férfi elejtette fegyverét, amint meglátta a betörőt.
-D-Diel?!-kérdezte meglepetten.
-Igen az a nevem. Miért kérdezi?
-Én voltam a legjobb barátod mielőtt stadion igazgató lettél.
-Rick?- nézett még meglepettebben Diel.
Elkezdtek hosszasan beszélgetni, és egyszer csak kinyílt az ajtó, és egy rémisztő sisakos, police feliratú, golyóálló mellényes alak lépett be.
-Itt nincs senki-jelentette az ezredesnek a fegyveres ember, és egyből be is csukta maga mögött az ajtót.
Válaszra várva nézett a rendőrre a két férfi, majd a néma csendet a rendőr szakította meg:
-Richard Rock, és Diel Rosslin! Tudom, hogy maguk ártatlanok, de mindkettejüket körözzük. Wictry elakarja pusztítani Las Vegast, csak azért, hogy a magma-foszfátot kinyerje a város föld alatti ionbunkeréből.
Tudja,hogy csak maguk ketten akadályozhatják meg őt ebben. Egyébként a napkitörésekkel számolnunk kell, hisz én a nem is olyan messzi jövőből jöttem, 2403-ból, ahol a napkitörések már felnyársaltak mindent, nem csak az energiát, hanem szinte előidézték a világvégét. Engem az Amerikai Titkos Szolgálat küldött vissza ebbe az időbe, hogy akadályozzam meg, az önök elfogását! Sajnos az időgépem nem a közelben van, de oda juttathatom magukat épségben. Ja és még egy fontos információ: Wictry azt mondta a zsaruknak, hogy információt szerzett arról, hogy te raboltad el fél spanyolország energiakészletét, amiről van is egy hamis videója.


így lett vége az első fejezetnek... szerintetek milyen? légyszi aki olvassa az írjon már kommentet, hogy milyen, mert ha tetszik folytatom, ha nem akkor meg inkább másikat kezdek

Utoljára módosítva: Jobblazska által : 2011-11-11 18:44 Oka: Reginald ;)
Válaszol idézettel
  #3  
Régi 2011-10-31, 10:27
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Alapbeállítás 2.fejezet: Menekültek

2.fejezet: Menekültek

-És már nem azért, de nem az a szabály, hogy nem szabad megváltoztatni a múltat?-érdeklődött Rick.
-De, de én nem változtatok meg semmit.Magukért mindig is visszajöttem... vagyis nem én, hanem egy másik énem, ha értitek.
-Én értem, szóval azt mondja,hogy...
-Nem tegezhetnénk egymást? Nem nagyon szeretek "önözni"...
-Rendben, szóval azt mondod, hogy ez nem változtat semmin, csak akkor, ha nem megyünk vissza a géppel?-kérdezte Diel.
-Pontosan.
-Tehát akármi is történik, már megtörtént, így nem kell félni, attól, hogy felborul a "téridő kontínum"?!
-Valami olyasmi, de lehetőleg ne álljatok szóba senkivel, nehogy oda legyen a jelen... én azért nem mehetek vissza az enyémbe, mert ha visszamennék, akkor lenne nagy baj.
-De még nem válaszoltál, hogy miért is kell visszamennünk az időben, és egyáltalán hová- szólt parancsszerűen Diel.
Az időutazó némán, a kezével mutatta a "csend parancsot", miután a holofonja megzizzent a zsebében.
-Finlong, hol a fenébe van?! Jöjjön azonnal vissza a keresési zónába! Azt hiszi, hogy egy emberrel ha kevesebb van nem baj?
-Nem uram.Igen uram. Értem. Megyek.
-Ajánlom is Mr.Finlong. Ha nincs itt 5 percen belül, vegye a pisztolyát, és lőjje le magát, vagy távozzon örökre a városból!
-Igen uram. Értem. Megyek.
Ez a kevés szó, amit kinyögött oly félénk hangon, arra utaltak, hogy sietős a dolga. Kezébe vette a plazmaporlasztóját, és elhagyta a feketére mázolt néhol vérpiros falú lakást, egy XX.századi cetlit hagyva a poros padlón. Ez állt rarjta:

Ezt a régi papírdarabkát azért írtam, hogy ha sietős dolgom akad, mielőtt a feladatot rátok bíznám, tudjátok, mit kell tennetek: a küldetéseteket a lenti sorokban olvashatjátok:

Nos, mivel sose történt meg az, hogy börtönbe kerültetek, így remélhetően most sem fog. De az egész bolygón titeket üldöznek mind Wictry emberei, mind a zsaruk. A 67/46-os szektor G.E. találkozópontjánál van a gép, amivel vissza kell mennetek 2210-be az ionforradalom kezdőpontjához, és meg kell tudnotok, hogy miért akarja pontosan a forradalmat Wictry, mert eleve nem lehet, hogy már 130 éves, szóval van valami titka, azt kell kideríteni, hogy mi. Persze mind ezt úgy, hogy senki ne lásson titeket.

Egymásra néztek, és kikukucskáltak az ablakon, hogy mi zajlik a rendőröknél. Úgy tűnt, hogy ha most azonnal elindulnak, senki nem veszi őket észre. Ebben viszont tévedtek.
-Plazmatölteteket nekik!-Ordított embereire az ezredes.
a méregzöld lövedékek,csak úgy cikáztak Dielék körül.
-Fussunk!-kiáltotta Rick.
Futottak is, mint a veszett farkas, csak a plazmák elől volt nehéz kitérni. Rick, az ionfuturizált pisztolyával lövöldözött. Ő egy rendőrt fejbe is talált. A hidroautók is megérkeztek az üldözési útra. Plazmaágyúval lőtték az állítólagos bűnözőket, és Diel-t majdnem el is találta. Szerencséjére megbotlott, így a lövedék e feje felett süvített el. Rick kifáradt, ezért lassított a tempóval, de még így is elég gyorsak voltak, hála Diel találmányának, a Speeder Boots-nak. Hidrokopterről is lőtték őket ionnal, és az egyik lövedék szerencsétlenségükre a mellettük lévő házat találta el, ami felrobbant, és a lökéshullám elsodorta őket egy teljesen más irányba. Fel is kellett állniuk, irányt is kellett változtatniuk, minden úgy tűnt, hogy meghalnak. Ám ekkor Finlong ugrott eléjük, és a sok lövedék őt találta el. Félelmetesen csúnya látvány volt, de Dielék futottak tovább.

Nagy nehezen megérkeztek az időgéphez, és szerencsére bele is tudtak ülni, a kényelmes fehér székekbe, amik a szerkezet belsejében voltak. Beütötték a 2210.02.03. időpontot, és hirtelen ott is termettek.
-2210-ben ennyire fejletlen volt a világ a mostanihoz képest?!-értetlenkedett Rick.
-Úgy tűnik, hogy az ion megjelenése után sok időnek kellett eltelnie, hogy olyan legyen a virtualitás, mint otthon. De... mi az a sárga valami ott?!
-Ilyet csak történelem órán láttam régen... valami olyasmi neve van, hogy...
-Virág?! Itt még van virág?
Meglepően sokat jelentett a virág, hisz az a napkitörések elpusztítottak minden virágot. Közelebb mentek, megszagolták, és egy méh szállt Diel orrára, persze meg is csípte, amitől Diel feljajdult.Ekkor meglátták Wictry-t, és halkan utána osontak. Egy ütött kopott épületbe ment be, amire ez volt kiírva: Az Idő Intézménye. Úgy gondolták, hogy be kell menniük, ám ekkor egy járókelő elővett egy plazmapisztolyt, és rá fogta Wictry-re. A kalapos, napszemüveges, sötét köpenyt viselő fegyveres ember, lelőtte Wictry-t, de a sebesült felpattant, és lekevert egy nagy öklöst a támadójának, aki elájult ettől.
__________________
s1-en: Az Igazság Őrei
http://www.igazsagorei.weebly.com/
Valamint itt az új "regényem" néhány fejezete: Időjáró Jó olvasást..

Utoljára módosítva: Jobblazska által : 2011-11-11 18:57 Oka: hoppá..időponti hiba...
Válaszol idézettel
  #4  
Régi 2011-11-02, 09:35
Daniel100 Daniel100 nem elérhet?
Junior Member
 
Csatlakozott: 11-10-30
Összes hozzászólás: 0
Alapbeállítás

Jó lett ....
Válaszol idézettel
  #5  
Régi 2011-11-02, 09:46
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Alapbeállítás

köszi... folytassam??
__________________
s1-en: Az Igazság Őrei
http://www.igazsagorei.weebly.com/
Valamint itt az új "regényem" néhány fejezete: Időjáró Jó olvasást..
Válaszol idézettel
  #6  
Régi 2011-11-06, 13:07
Reginald logója
Reginald Reginald nem elérhet?
Senior Member
 
Csatlakozott: 10-07-19
Összes hozzászólás: 361
Üzenetküldés ICQ-n keresztül Reginald részére Üzenetküldés MSN-en keresztül Reginald részére Üzenetküldés Skype™-on keresztül Reginald részére
Exclamation

Érdekesnek tűnik. Bár van itt egy gond:


Idézet:
Jobblazska eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
mint a tigris, melyet fotocellába akarnak zárni
Na most a fotocella az az, amivel a modern ajtók vannak felszerelve, hogy ha megközelíted kinyíljanak. Nem belemenve túlságosan a részletekbe, megtörik a fény, ezt érzékeli, be-, vagy kikapcsol a dolog amit működtet. Tudom, hogy mire gondoltál mikor ezt írtad, de annak sajnos nem ez a neve :P Esetleg próbálkozz egy egyszerűbb fogalommal, mint ketrec :P Nem az érdekli az embereket, hogy milyen az a ketrec ha csak megemlíted és nincs lényegesebb szerepe a következőkben. Ez vonatkozik igazából mindenre. Amit csak éppen megemlítünk, azzal nem kell foglalkozni különösebben, bonyolítani stb.
__________________
Nincs rossz ember, csak sokat akaró.

Krenea Krónikái Már 9, nyomtatásra szánt, javított fejezettel is. Közöttük eddig sosem olvasott részekkel!

Krenea Wiki Folyamatosan bővül.

Válaszol idézettel
  #7  
Régi 2011-11-11, 18:45
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Alapbeállítás

köszönöm, most már ketrecre javítva... am azt hittem ez a neve xD de most, hogy mondod, rájöttem, hogy tévedtem.. xDD... Mégegyszer köszi, hogy kijavítottál (értsd jól)
__________________
s1-en: Az Igazság Őrei
http://www.igazsagorei.weebly.com/
Valamint itt az új "regényem" néhány fejezete: Időjáró Jó olvasást..
Válaszol idézettel
  #8  
Régi 2011-11-20, 20:23
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Alapbeállítás

na már úton van a 3. fejezet is
__________________
s1-en: Az Igazság Őrei
http://www.igazsagorei.weebly.com/
Valamint itt az új "regényem" néhány fejezete: Időjáró Jó olvasást..
Válaszol idézettel
  #9  
Régi 2011-11-21, 15:31
misike1212 logója
misike1212 misike1212 nem elérhet?
Junior Member
 
Csatlakozott: 11-09-16
Összes hozzászólás: 31
Alapbeállítás

télleg jo!
__________________
"Előbb járjon az eszed, utána a nyelved."
Válaszol idézettel
  #10  
Régi 2011-12-16, 20:04
Jobblazska Jobblazska nem elérhet?
Member
 
Csatlakozott: 11-10-28
Összes hozzászólás: 67
Alapbeállítás

---
__________________
s1-en: Az Igazság Őrei
http://www.igazsagorei.weebly.com/
Valamint itt az új "regényem" néhány fejezete: Időjáró Jó olvasást..

Utoljára módosítva: Jobblazska által : 2012-11-03 17:49 Oka: ---
Válaszol idézettel
Válaszol

Téma eszközök
Megjelenítési módok

Hozzászólás szabályai
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is bekapcsolva
Pofik bekapcsolva
Az [IMG] kód bekapcsolva
A HTML kód kikapcsolva

Fórum ugrás


A pontos id? 04:27 , a GMT +2 id?zóna szerint.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright © 2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Fordítás© vBulletin.hu
Copyright ©2011 by 'Playa Games GmbH'